Inne

October 2012
Hytta som vokste seg stor, lys og luftig

Tekst: Kari Osvold Foto: Mona Gundersen

Arkitekt: Arkitektfossland AS v/siv.ark. MNAL Geir Fossland – int. ark Elin Fossland

Beliggenheten er ganske unik. Hytta ligger på et høydedrag og har en fantastisk utsikt til mange kanter! Herfra kan man se både mot Havsdalen, Budalen og mot Hallingskarvet. Og etter ombyggingen trenger man ikke engang å gå utendørs for å nyte naturen!

Se alle bildene

Den opprinnelige hytta ble satt opp for ca 30 år siden. Det var en enkel, rektangulær hytte, med vanlige vinduer og med en svalgang rundt store deler av hytta. Svalganger kan være utrolig hyggelig, det skaper fine uterom og skjermer for vinden som gjerne tar godt her oppe i høyden. Men de stjeler også lys og utsikt, slik at oppholdsrommene ble ganske mørke. Og med en slik utrolig utsikt som det er her, ble det trist og ikke kunne glede seg over den innendørs. Så familien ønsket seg ikke bare en større hytte – men en hytte med masse lys og luft – og ikke minst, et moderne preg. Det ble oppgaven Arkitektfossland AS skulle løse.
Familien på fire er ivrige både når det gjelder å gå på ski, jakte og nyte alle sider av friluftslivet. Familiens to settere nyter selvsagt også nærheten til de store viddene, og hytta brukes masse, hele året. Etter mange års bruk var familien også veldig bevist på hva de ønsket av endringer når hytta skulle bygges på. Først og fremst ønsket de seg en hytte hvor naturen utenfor ble en viktig del – også innendørs. Det betød ikke bare flere glassflater, men at vinduene skulle gå langt ned mot gulvet slik at man kunne nyet det hele i sittende og hvilende posisjon! Et annet viktig ønske var å kunne glede seg over peisbål og utsikt samtidig.

galleri galleri galleri galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Smak på det nye Amsterdam
Les mer...
Sjarmerende byhus i London
Les mer...
Huset hvor fem rom ble til ett
Les mer...
Månetoppen - en kjærlighetsaffære
Les mer...
Norm Arkitekter - Ny nordisk form
Les mer...
Inspirert av naturen
Les mer...
New York City … The Big Apple …
Les mer...
Nytt museumsfyrtårn – for kunst i Oslo
Les mer...
Tidløst og tøft
Les mer...
Behagelig fritid på blått hav
Les mer...