Her

October 2012
New York inspirert frisørsalong i Oslo

Tekst: Anne Marit Muri Foto: Mona Gundersen

Interiør og fotostyling: Inne design v/ Vigdis A. Bergh MNIL, og Marte Fredriksen

Oslos innovative frisørsalong INCH, der fortid og nåtid møtes i ny stil har nå åpnet filial nummer to i hovedstaden, i Hegdehaugsveien. Her lyser sterke valører i rødt, gult, og grønt opp i et røft industrilokale med rustikt betonggulv og rå murvegger.

Se alle bildene


For tre år siden ble den første INCH-salongen som tilbyr både hår, make-up og styling innviet på St. Hanshaugen i Oslo inspirert av 1920-talls stil og samtidsdesign. Den nyåpnede filialen i Hegdehaugsveien 25 har også en miks av nostalgi og moderne løsninger.

Mitt ønske har vært å skape et miljø med internasjonalt tempo og samtidig få frem en hjemmekoselig feeling, sier interiørarkitekt Vigdis A. Bergh. Innehaver, Kirstin Arnesen, har hun kjent i 15 år, som er en dame som følger svært godt med på internasjonale trender og som alltid ligger foran i løypa når det gjelder design. Nå ønsket hun innslag av sterke farger i sin nye salong, som i hovedsak har lyseblå murvegger og betonggulv. En av landets fremste frisørtalenter, den unge og prisbelønte Andres Kløvstad driver salongen sammen med Kristin Arnesen.

Frisører utøver et gammelt håndverk samtidig som de følger med på nye trender, sier Bergh. Jeg ville få frem noe av denne spennvidden i det nye lokalet. Atmosfæren er nytenkende, vital og klassisk. Jeg ville få frem en miks av noe forfinet, noe rått, funky, og noe feminint og maskulint som er interiør-grunnpilarerene i det nye frisørsalonginteriøret.

Spesialdesign

Runde bord med dreide søyleundersetell er tegnet til stedet av interiørdesigneren, og produsert av en norsk møbelsnekker. De sorte salongstolene er importert fra Irland, og minner om nostalgiske barbersalongstoler. Midt på de runde turkismalte bordene er det nedfelt et speil, som gir rom for to klippestasjoner. Speilene kan løftes opp og hektes ut av sitt nedfelte hakk. På et blunk kan klippebordet bli et cafebord med hvit duk. Lokalet kan dermed med enkle grep gjøres om til serveringssted, party-lokale eller brukes som forsamlingssted for foredragsvirksomhet og undervisning.

Salongen er inndelt i flere felt. Fra gateplan stiger man først inn i resepsjonen med turkismalte hyller som er spesialdesignet til stedet av interiørarkitekten. Uttrykket er feminint, og minner om en gammeldagse damefrisørsalong. Resepsjonsdisken er kledd i lys grønn velour og røffet opp med nagler. Carraramarmorplate på toppen av disken og i front der kundene kan plassere vesken sin når de skal betale gir frisørsalongen en klassisk touch.
Bak et mørkegrønt velourforheng skimtes den lange klippedisk i marmor flankert av maskuline salongstoler i sort skinn og stål. Her liker salongens mannlige kunder å freshe opp frisyren.

galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Smak på det nye Amsterdam
Les mer...
Sjarmerende byhus i London
Les mer...
Huset hvor fem rom ble til ett
Les mer...
Månetoppen - en kjærlighetsaffære
Les mer...
Norm Arkitekter - Ny nordisk form
Les mer...
Inspirert av naturen
Les mer...
New York City … The Big Apple …
Les mer...
Nytt museumsfyrtårn – for kunst i Oslo
Les mer...
Tidløst og tøft
Les mer...
Behagelig fritid på blått hav
Les mer...