Inne

October 2012
Tilbake til landlivet

Foto: Lucas Allen – GMA – Basset Images

Bli med til huset på høyden med den fantastiske utsikten. Et hus som har lært sine travle innehavere å leve på en ny og bedre måte og som gjenspeiler den mer idealiserte versjonen av dem selv som de blir når de tilbringer tid her.

Se alle bildene

Designerekteparet Alexandra og Eliot Angle jobber sammen i virksomheten Aqua Vitae fra femte etasje i en bygning fra 1924 i Los Angeles. Men når de skal hjem – psykologisk, i hvert fall – reiser de nesten 3 000 miles. For ekteparet Angle er ikke hjemme Tokyo, London eller New York, eller noen av de andre storbyene hvor de har bolig. Det er den enkle Cape Cod-aktige boligen som de begynte å bygge for to år siden på Nova Scotia i Canada, på en høyde ved Cape Breton Island. Vakkert plassert høyt oppe på en gulgrønn åsside med utsikt ut over gulfen ved St. Lawrence og de mørke fjellene i Highlands National Park, er Angles hus er mer enn et landsted – det er et naturobservatorium.


Tomten er det høyeste punktet langs hele kysten, så du ser ikke bare oppover og nedover kysten, men også vestover til solnedgangen, forteller Eliot. – Det er røft, vilt og fantastisk! Hauker og ørner sirkler over havet, barna kan løpe over grønne, gresskledde åssider ned til vannet, og i skumringen kan de voksne samle seg ute på terrassen og drikke vin og se etter hvaler. Angles valgte store vinduer vegger uten hverken persienner eller gardiner for å slippe inn så mye som mulig av landskapet og lyset. Men hvis du titter inn gjennom disse vinduene, ikke ut av dem, vil du se et interiør som speiler fargene og teksturene fra landskapet utenfor.

galleri galleri galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Smak på det nye Amsterdam
Les mer...
Sjarmerende byhus i London
Les mer...
Huset hvor fem rom ble til ett
Les mer...
Månetoppen - en kjærlighetsaffære
Les mer...
Norm Arkitekter - Ny nordisk form
Les mer...
Inspirert av naturen
Les mer...
New York City … The Big Apple …
Les mer...
Nytt museumsfyrtårn – for kunst i Oslo
Les mer...
Tidløst og tøft
Les mer...
Behagelig fritid på blått hav
Les mer...