Inne

March 2010
En herlig blanding av tekstil og stål

Tekst: Simone van Heiningen Foto: Hotze Eisma, Polly Eltes

Design: Julia Bird

En spennende blanding av moderne design og antikviteter, håndverk, loppefunn og designklassikere fanger øyet hjemme hos stylisten Abigail Ahern i London. Sammen med ektemannen Graham og hunden Molly bor hun i et hus fullt av overraskelser.

Se alle bildene

Fasaden på Abilail og Grahams hus gir ingen indikasjoner på det nydelige lyset og det unike interiøret som gjemmer seg innenfor. Rekkehuset fra 1860 er bare ett av mange lignende hus. Det har tre etasjer med kjeller, en forhage og en tradisjonell inngangsdør flankert av et stort vindu. Det er hundrevis av samme type hus i gaten, og tusenvis av samme type hus i London. Men ikke alle ligger i trendy Øst-London.

– For ikke så lenge siden var dette et fattig, utarmet området. Denne typen hus var et typisk victoriansk hus som for hundre år siden var fylt med store familier. De ble solid bygget, men bærer ofte preg av dårlig vedlikehold av eiendomsutviklere som gjerne deler opp husene i mindre enheter. Husene er romslige, med store rom og god takhøyde. Beliggenheten og det faktum at de ofte er meget nedslitt, gjør at de fremdeles er rimelige. Ideelle for fattige kunstnere eller stylister som oss! ler Abigail.

Men i løpet av kort tid er Øst-London forvandlet til et trendy, hipt nabolag, og prisen på hus har skutt i været. –  Dette har virkelig blitt stedet å bo, og det har dukket opp mange gode restauranter og kule butikker i nabolaget.

En av disse butikkene er hennes egen, Atelier Abigail Ahern, hvor hun selger alt fra morsomme ullputer til antikke møbler som hun sporer opp overalt. – Jeg ser bare etter ting som jeg gjerne ville hatt i mitt eget hjem, og det resulterer ofte i at jeg bærer ting frem og tilbake mellom butikk og hjem. 

Klikk på bildene for tekst.

galleri galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Bronsemystikk
Les mer...
Lun julestemning på fjellet
Les mer...
Herlig Hallingstue med nybygg - på fjellet
Les mer...
Jul hos Tine K.
Les mer...
Spiselige gaver
Les mer...
Stemningsfullt julehjem
Les mer...
HÖST – i grønne omgivelser
Les mer...
Safari-piknik i Østmarka
Les mer...
Ren ramme
Les mer...
Arkitektkult
Les mer...