Inne

April 2014
Lun julestemning på fjellet

Tekst: Anne Marit Muri Foto: Mona Gundersen

Interiør og styling: ArkitektFossland AS v/ interiørarkitekt Elin Fossland

Med varme valører på grove trevegger og gjennomført lun fargepalett på møbler og tekstiler har ekteparet med fire barn fått et tidløst fjellhytteinteriør i Havsdalen på Geilo. Familien bruker hytta flittig gjennom hele vintersesongen og feirer også julen her i snørike omgivelser.

Se alle bildene

Da familien realiserte drømmen om egen hytte på fjellet for seks år siden, visste de godt hvordan de ville ha romløsningene på egen hytte. Etter å ha leid ulike hytter i over 20 år på åremål i området hadde de sett og prøvd litt av hvert.

Et hovedønske var å ha god plass. Derfor er hytta bygget slik at den fungerer med ulike soner når det er mange mennesker der. I underetasjen setter familien fra seg vått skiutstyr på røffe flisegulv, og går tørrskodd opp til stuene i andre etasje eller for å hvile ut i toppetasjen. I alt har hytta seks rause soverom der madrassene lett kan spres utover når barna har med seg overnattingsgjester. Tre bad og flere toaletter gjør det lett å være mange her.

Rommene er store og luftige med vannbåren varme i alle gulv. Flere peiser gjør også sitt til at hytta har en jevn temperatur året rundt.

Ekstrem makeover

- Etter å ha brukt hytta i noen år ønsket vi å gjøre en skikkelig oppgradering av interiøret. Jeg kom i kontakt med interiørarkitekt Elin Fossland, som utførte en ekstrem makeover på interiøret i hytta. Vegger som var naturlig trehvite, er beiset i en gråbeige fargetone. Ny, gjennomført fargepalett på møbler og tekstiler har også gjort sitt til at hytta har fått et mye hyggeligere preg, sier firebarnsmoren.

Gamle møbler har med nye malingstrøk, beis og tekstiler fått en vital oppgradering, og glir nå fint inn i det nye interiøret som er supplert med nye komfortable sittemøbler i lune ull- og velurtekstiler. Nye gardiner, skap, speil, puter, pledd og lamper i røffe naturmaterialer er også med på å skape den rette stemningen i hytta.

galleri galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Bronsemystikk
Les mer...
Lun julestemning på fjellet
Les mer...
Herlig Hallingstue med nybygg - på fjellet
Les mer...
Jul hos Tine K.
Les mer...
Spiselige gaver
Les mer...
Stemningsfullt julehjem
Les mer...
HÖST – i grønne omgivelser
Les mer...
Safari-piknik i Østmarka
Les mer...
Ren ramme
Les mer...
Arkitektkult
Les mer...