Inne

February 2013
La det snø!

Foto: Renee Frinking

Produksjon: Features & More
Arrangement og tekst: Wilma Custers

Midt i et idyllisk landskap dekket med et teppe av snø, ligger trevillaen som et perfekt tilfluktsted på kalde dager. Inn fra den bitende kulde omfavnes man av varmen fra jordfarger og en raus peis. Her er det er godt å være - bare la det snø!

Se alle bildene

John-Guy har alltid drømt om å tegne og bygge sitt eget hjem. I en alder av 14 hadde han allerede designet sitt eget rom! Så da han fikk muligheten til å kjøpe en tomt med et hus fra 1970-tallet på, lot han ikke sjansen gå fra seg. -Det var særlig den fantastiske beliggenheten som tiltrakk oss og resten var bare en utfordring: Å gjøre det stygge steinhuset som hadde stått urørt i over 20 år, til noe annet….minnes han.

Prosessen
En rekke mørke rom med lave tak ble åpnet opp for å skape et hjem med åpen planløsning. John-Guy lagde også en åpen mesanin over stuen for å få inn luft. -Broren min sa jeg burde spare gulvene ellers ville stuen aldri bli koselig, erindrer han. -Men jeg følte at med rette materialer og farger, kunne jeg skape den atmosfæren jeg ville selv.
For de rette materialene: les tre – og mye av det! Åpne takbjelker, vegger med panel som er malt, og resirkulerte gulv i tre. John-Guy brukte til og med tømmer fra en gammel, fransk låve i inngangen til kjøkkenet. Tre skaper atmosfære, mener John-Guy. Og så er det praktisk. Hvis du får merker, kan du bare male over. Alt i alt tilfører det bare karakter.

En fargeskala av myke gråtoner understreker den varme følelsen. –Jeg liker hvitt, men det hadde blitt helt feil her, sier John-Guy. –Da ville stuen sett ut som en katedral! I stedet bruker han grått med mye brunt i for å skape mykere nyanser. -Jeg maler ofte tak og vegger i samme nyanse, forteller John-Guy. Han tegnet huset i 2005 og lagde det om til et hjem med flytende overganger med mye plass. -Jeg ønsket å skape et hjem som ikke var for gjennomført eller for perfekt, forteller han. -Et hjem hvor alle kunne trives, hvor barna kunne sykle rundt og hvor det var greit å legge bena på bordet.

Renoveringen tok 1 1/2 år. -Jeg besøkte huset hver dag gjennom hele byggeperioden. Ganske hektisk fordi i løpet av dagen jobbet jeg for mine egne klienter. Jeg jobbet også på huset sammen med håndverkerne. -Det var en fin erfaring. Det føles riktig, - som å putte alt på rett plass. Som om vi alltid hadde vært der. Og vi angrer ikke på noe!

galleri galleri galleri galleri galleri galleri galleri