Inne

October 2012
På stranden

Tekst: Dan Weeks, bearbeidet av Sigrun Dale Foto: Anastassios Mentis, Elisabeth Sperre Alnes

I et gammelt hus i strandkanten i South Hampton utenfor New York, har designduoen Heiberg Cummings funnet sitt paradis. Stikkord er slentrende elegant, enkelt og hjemmekoselig!

Se alle bildene

Beliggenheten er perfekt. Sommerhuset ligger praktisk talt på stranden i enden av en blindvei. Ut fra husets terrasse går du rett ut i sanden med sjøen bare noen meter unna. - Det er nesten som å være i et båthus, forteller eieren Bernt. -To timer med bil fra leiligheten midt i New York og så er vi her. Hver gang jeg går inne av døren her, føler jeg meg fantastisk privilegert og lykkelig!
Huset ble bygget 1930-tallet og går under navnet Havfruens hus på grunn av en gallionsfigur som henger på veggen over inngangsdøren fra den forrige eieren. Det er mange designere som har sommerhus her ute og en del fortoner seg nærmest som et show rom, men Bill og Bernt var på jakt etter en helt annen stemning.
- Vi kjøpte en enkel strandhytte som vi syntes var utrolig sjarmerende og vi ville at det skulle forbli slik. Vi synes det er viktig at man har en annen energi, er i annet tidsmodus i weekenden enn i resten av uken og ønsket å skape en følelse av norsk hytte med det enkle livet ved sjøen. Det føler vi at vi har lykkes med.
Norske Bernt og amerikanske Bill drevet Heiberg & Cummings Design med kontor både i New York og i Oslo i 20 år. De står bak egne møbelkolleksjoner og driver også et kunstgalleri. Stilen deres er upretensiøs og enkel, med historiske referanser.

galleri galleri galleri galleri galleri galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Bronsemystikk
Les mer...
Lun julestemning på fjellet
Les mer...
Herlig Hallingstue med nybygg - på fjellet
Les mer...
Jul hos Tine K.
Les mer...
Spiselige gaver
Les mer...
Stemningsfullt julehjem
Les mer...
HÖST – i grønne omgivelser
Les mer...
Safari-piknik i Østmarka
Les mer...
Ren ramme
Les mer...
Arkitektkult
Les mer...