Inne

October 2012
Dempet og dus harmoni….

Tekst: Kari Osvold Foto: Mona Gundersen

Innredning: Arkitektfossland AS v/int. ark Elin Fossland

Mange nyanser av grått og muldvarp, kombinert med rikelig bruk av tekstiler skaper en helt spesiell atmosfære i leiligheten. Myke tepper, sjenerøse gardiner og ikke minst, de velurtrukne møblene gir en dempet og intim stemning.

Se alle bildene

Leiligheten ligger midt i byen, med utsikt til elven og en gammel park. Her er det store vinduer nesten rundt det hele – og med terrasser utenfor. Med andre ord, masse lys inn i alle rom. Såpass rikelig at man faktisk kan rå på seg å dempe det noe med lange, sjenerøse gardiner. De er med på å understreke intimiteten i værelsene. – ”Familien ønsket å oppgradere og gjøre leiligheten mer tidsmessig, sier Interiørarkitekt Elin Fossland. Hun har tidligere hjulpet familien med andre prosjekter.
Det er ikke foretatt store ombygginger, men den store, gamle peisen ble revet. Nå er det satt opp en smekker og elegant gasspeis med glass til tre sider. Med selve bålplassen ganske høyt plassert blir flammene godt synlig både fra salongen og spisestuen. Peisen selv fungerer som en romdeler, uten at den stenger.
På gulvene er det bambusparkett. Den var opprinnelig gyllenbrun. For å skape et roligere inntrykk som passet med den nye fargeholdningen ble gulvene slipt og deretter satt inn med olje, tilsatt grå pigmenter. Resultatet er en rolig, harmonisk gulvflate. En gråtonet gulv vil dessuten kle de aller fleste fargeinnslag. Lyst grått er brukt på en del av veggene, men her har interiørarkitekten også brukt en del spennende tapeter. Vi ser tapeter som skinner, som gir spennende reflekser og skaper en flott kontrast til matte, malte flater. Som bakgrunn for det gamle franske bordet i dagligstuen er det benyttet en bronsefarget, skimrende tapet. Sammen med forgyllinger i det staselige bordet blir det et virkelig flott blikkfang i rommet.

galleri galleri galleri galleri galleri galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Bronsemystikk
Les mer...
Lun julestemning på fjellet
Les mer...
Herlig Hallingstue med nybygg - på fjellet
Les mer...
Jul hos Tine K.
Les mer...
Spiselige gaver
Les mer...
Stemningsfullt julehjem
Les mer...
HÖST – i grønne omgivelser
Les mer...
Safari-piknik i Østmarka
Les mer...
Ren ramme
Les mer...
Arkitektkult
Les mer...