Inne

October 2012
Nytt og gammelt i skjønn forening ….

Tekst: Kari Osvold Foto: Mona Gundersen

Innredning: Arkitektfossland AS v/int. ark. Elin Fossland

Sjelden har den gamle frasen passet bedre enn her! I huset som er fra 1860 finner vi mye av den originale bygningen inntakt. Fine gamle detaljer trer ekstra godt fram ved siden av familiens moderne innredningsstil. Her er dagens design hjertelig blandet med gammelt arvegods!

Se alle bildene

Familien er mer enn gjennomsnittet opptatt av arkitektur, innredning og design. Så hva kan bli bedre ramme rundt eget liv, enn et gammelt hus som er vel tatt vare på? Riktignok måtte det rives noen vegger for å få til en romløsning som passer et moderne familieliv, men her er mange gamle og vakre detaljer å glede seg over. I hallen finner vi den gamle, elegante peisen og den opprinnelige klassiske trappen, og ikke minst finner vi mye fint listverk. Profilert og i rause dimensjoner står det i sterk kontrast til våre dagers ganske gjerrige, glatte lister.

Huset er innredet med moderne, stram design, av det komfortable slaget. Familien samles ofte på kjøkkenet, det er det som er møteplassen framfor noe. Kjøkkenet er stort, på drøye tretti kvadratmeter. Så her kan man møtes både for å lage mat og samles rundt det rause bordet. Eller kanskje vil man heller slenge seg ned i den herlige day - bed’en som har fått plass under skråtaket? Den store kjøkkenøya er midtpunktet, og er bygget i to plan. Noen ganger trenger man hele til matforberedelser, men ellers fungerer den lave delen som spisebord. Med herlige, komfortable stoler til, frister det til bare å bli sittende! Selve kjøkkeninnredningen er av sortbeiset eik, et materiale som glir flott inn sammen med møblene i resten av huset. Åpne løsninger krever jo at kjøkken og stuestilen skal passe sammen. (Kjøkken fra Ged/ Inmente)

For å få dagens åpne løsning ble det revet vegger til to av de gamle soverommene, og deretter lagt nytt eikegulv over det hele. Med store åpne flater er det naturlig å tenke fargevalg som kan fungere i sammenheng. ”Her er det grått og muldvarp som går igjen i hele leiligheten,” sier Elin Fossland. Med en leilighet som dette, på et loft med mange vinkler, bjelker og lysinnfall fra flere kanter kan det fort bli litt urolig, så det er lurt å begrense fargebruken.” Og vi ser det godt, hvert eneste bilde og kunstgjenstand kommer her tydelig fram, nettopp fordi det er skapt ro rundt.

Det gamle huset har mange, og store vinduer, og bor man i et fredet hus er det ikke alltid så enkelt å løse solavskjerming på en tilfredsstillende måte.  Her er det løst innenfra, slik at det kler innredningen. Overalt finner vi doble liftgardiner. Den ytterste er av hvit, vasket lin. Når solen er på sitt sterkeste slippes denne ned. Det stopper solen, men man beholder lyset. Den innerste liftgardinen er i samme materiale men i en varm, beigetone.

galleri galleri galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Bronsemystikk
Les mer...
Lun julestemning på fjellet
Les mer...
Herlig Hallingstue med nybygg - på fjellet
Les mer...
Jul hos Tine K.
Les mer...
Spiselige gaver
Les mer...
Stemningsfullt julehjem
Les mer...
HÖST – i grønne omgivelser
Les mer...
Safari-piknik i Østmarka
Les mer...
Ren ramme
Les mer...
Arkitektkult
Les mer...